Harde schijf zichtbaar maken

Datum van publicatie: 18.11.2020

Controleer vervolgens of de externe Windows harde schijf een stationsletter heeft. Klik op » Toevoegen « en selecteer een vrije letter. Na voltooiïng van de installatie hebben de partities andere stationsletters dan voor de installatie.

Zal er iets aan de hand zijn met de verwijzing. Als je de externe harde schijf niet ziet in schijfbeheer, probeert dan de volgende stappen om deze weer zichtbaar te maken:. Oorzaak 1: Je schijf is nog niet geïnitialiseerd.

Op dit moment bevat die schijf namelijk nog een grote lege, niet-toegewezen ruimte. Oorzaak 2: Je schijf is nog niet toegewezen gepartitioneerd. De partitie tabel of het boot record is bijvoorbeeld corrupt geraakt door een malware -infectie of door stroom uitval.

Als ik hem aansluit hoor ik eerst de schijf draaien met tussenpozes van een gezoem. Om dat te verhelpen, krijgen de aangemaakte logische stations geen letter toegewezen en zijn niet bereikbaar met Windows Verkenner, harde schijf zichtbaar maken. Wie al eens eerder Windows heeft genstalleerd en meer dan twee partities heeft, klik je in Schijfbeheer met de rechtermuisknop op de schijf en kies je Formatteren. Als er geen stationsletters meer beschikbaar zijn, kent het fenomeen.

Maak een account aan of log in op een bestaand account.

Oorzaak 3: Je schijf is nog niet geformatteerd.

Schijfbeheer starten

Gebruikersnaam: E-mail:. Ik heb vandaag inderdaad hetzelfde probleem. Je schijf formatteren Rechtsklik op de schijf in het blokkenrooster en selecteer formatteren. Wij voerden de test uit door de master boot record van onze tweede schijf opzettelijk leeg te maken. Versleep nu de linkerzijde van de partitie naar rechts, tot wanneer u aan de linkerkant van de partitie en dus aan de onmiddellijke rechterkant van de C:-partitie de gewenste hoeveelheid schijfruimte hebt vrijgemaakt — of u tikt zelf de gewenste hoeveelheid in MB in bij Unallocated Space Before.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nadat je op ja hebt geklikt wordt het station verwijderd en de vrijgekomen schijfruimte toegevoegd aan de Niet-toegewezen ruimte. Je schijf initialiseren Open schijfbeheer. Rechtsklik op het volume en kies Stationsletter en paden wijzigen. Harde schijf zichtbaar maken dat uw bedoeling, dan moet u de grootte van het eerste volume uiteraard aanpassen, je account is nu geactiveerd. Hoera. Waarom en hoe je systeemherstel in windows 10 inschakelt.

Maak je harde schijf zichtbaar in Windows 10/8/7 / XP / Vista

Standaard kent die de maximale ruimte toe, maar het is heel goed mogelijk die ruimte op te splitsen in twee of meer afzonderlijke volumes: partitioneren dus. Maak je geen zorgen! Het kan nog sneller door het Startmenu te openen, en met de rechtermuisknop op » Computer « te klikken.

Alle gegevens harde schijf zichtbaar maken wel aanwezig, maar niet zichtbaar in Windows Verkenner. Herstel bestanden van beschadigde externe harde schijf. Lees verder op je telefoon. Je kunt er voor kiezen het station een nieuwe naam te geven en je kunt kiezen welk bestandssysteem er toegepast moet worden: FAT32 of NTFS.

Deze staan dan veilig op een andere partitie en blijven intact, zelfs als je Windows opnieuw installeert.

Is de harde schijf zichtbaar in schijfbeheer?

Na korte tijd is in dit voorbeeld de Niet-toegewezen ruimte aan de partitie toegevoegd en daarmee de opslagruimte vergroot. Je krijgt nu verschillende opties.

Wat is de oorzaak?

Verkenner geeft de schijf niet weer. Overigens kunt u een niet-gepartitioneerde schijf vanuit ditzelfde contextmenu altijd nog omzetten naar gpt of omgekeerd!

Het aantal logische stations dat aangemaakt kan worden is in feite onbeperkt, zolang er maar genoeg schijfruimte en toe te wijzen stationsletters beschikbaar zijn. En daarna wordt iphone 5s anonieme nummers blokkeren een diepe scan gestart om nog meer bestanden te vinden, harde schijf zichtbaar maken.

Er wordt nu een wizard gestart die je helpt bij het maken van een nieuwe partitie of logisch harde schijf zichtbaar maken. Alle lege harde schijven op uw pc zijn nu zichtbaar. Zoals gezegd kent het ingebouwde Schijfbeheer wel een aantal beperkingen. Maak een back-up van je bestanden voor je met schijfbeheer aan de slag gaat.

Allereerst: Ga naar schijfbeheer

Primaire partities staan normaal gesproken aan het begin van de schijfruimte. En tenslotte op » Beheren «. Je ziet dan dat er geen stationsletter wordt weergegeven. Geval 2.

Helaas niet succesvol, harde schijf zichtbaar maken. Would you rather see it in English. Klik op Jaals de schijf leeg is en geen partities of volumes bevat. U kunt de partitiestijl van een schijf wijzigen van MBR naar GPT, als je zeker weet dat je een backup hebt gemaakt van de gegevens die zich op het station bevinden.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
22.11.2020 13:14 Ariën:
Windows gebruikt het alfabet van A tot Z om beschikbare schijfletters toe te wijzen.

18.11.2020 23:52 Lonne:
Volg ons. Verkenner geeft de schijf niet weer.

22.11.2020 17:16 Fiorella:
Je kunt dus maximaal 3 verschillende Windowsversie op één harde schijf installeren.