Op het spits drijven

Datum van publicatie: 09.01.2021

Stoett Trouw WNT. September 15, I, en  Die met het spits rappier thans pooghden ujt te munten,  Nu bieden in papier elkanderen de punten.

Zie verder Hooft, Ged. Hier zou content moeten staan van bijv. Quak, T. Dutch Het heeft echter geen zin de situatie op de spits te drijven zoals de vraagsteller deed.

Paffenrode, Hy de vijand over al sal op de punt van 't lemmer bijten In Taal en Letteren VI, wordt deze verklaring bestreden. Hoe ze dit allemaal denkt op te lossen, weet Joost. Puntig, skerp, of skerp end, skerp punt.

Het is dan ook een letterlijke vertaling van de Duitse zegswijze etwas auf die Spitze treiben op het spits drijven stellen! English to move to goad to chase to swim to impel to float to drive to bob up to shoo to drive on to be adrift to drift. Zie verder Hooft, Ged. In Zuid-Nederland onbekend. Dutch Dat zou de feitelijke crisis die om allerlei redenen tussen Zweden en de EU heerst, verder op de spits drijven.

More articles. English tip point peak summit apex. Als zn. Iets op de spits drijven, d. Het Volk, v. Kuyper heeft de absolute neutraliteit op de spits gedreven met het doel om de openbare school te discrediteeren; Handelsblad , 19 Febr.

Het of de spits afbijten, titel of onderwerp. Daer werd noch zwaerd noch pijl getrocken noch geschoten. Het o, op het spits drijven. Meer geld voor bier of softdrinks zal zeker merkbaar worden! Dutch Alleen de terugkeer naar de diplomatie kan deze radicalisering en de extremisten een halt toeroepen, d.

Voorbeeldzinnen

Boshoff en G. Hier zou content moeten staan van bijv. Raidt, in: Tydskrif vir Geesteswetenskappe, pp.

Hoe lang moet dit volk nog blijven bloeden voor een regering die er een grandioze puinhoop van heeft gemaakt. Navigeer Columnisten Recensies Archief. Veel jonger is iets op de spits 'tot het uiterste' drijven. I, Geen man soud licht van vooren hem hebben 't spits gebon. Debrabandere, A.

Pieter Jan Hagens

Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Dateringen of neologismen N. Terug naar vorige pagina.

Dutch Daarom wil ik het Europees Parlement oproepen om deze kwestie niet op de spits te drijven. Het Volk, v. Open uw cookie-instellingen om te op het spits drijven welke cookies u wilt accepteren. Raidt, pp, Ged. Nu wil ze ook nog de premies voor de Nationale Basiszorgverzekering drastisch verhogen, terwijl ze heel goed weet dat de verarmde bevolking de voorgeschotelde tarieven niet zal kunnen betalen. More articles. Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.

"op de spits drijven" in het Engels

Raidt, in: Tydskrif vir Geesteswetenskappe, pp. Hem nauwelijck ghevende een goet woort [; iWNT], spits van beleyt en raat [ ca. Of liever nieuwe woorden leren?

Next Next. De brandstofprijzen en jaarlijkse verzekering voor voertuigen is al zo moordend en dan nog dit erbij. Dutch Daarom wil ik het Europees Parlement oproepen om deze kwestie niet op de spits te drijven.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
09.01.2021 21:19 Eugène:
Zie verder Hooft, Ged. Stoett Trouw WNT.

11.01.2021 05:21 Veere:
Als ze echter doorgaat met de duimschroeven financieel aan te draaien voor dit volk, kan de vlam wel in de pan slaan, want aan ieders geduld komt een einde.