Mm cm dm m km a ha

Datum van publicatie: 18.11.2020

Dit wordt ook wel de schermdiagonaal genoemd. Je bent hier:   Start.

Grammen, Liters, noem maar op. Rekenen met oppervlakte-eenheden. Je ziet ook dat 1 are een gebied is van 10 bij 10 meter. De standaardmaat voor de oppervlakte is de vierkante meter m 2 zonder een voorvoegsel. Rekenen met lengte-eenheden. Schema oppervlaktematen Onderstaand schema laat zien hoe de oppervlakte-eenheden zijn te rangschikken: de stapgrootte is een factor Hoeveel hl is  cm 3?

Een ook de schaal van de liters cl, dl? De lengte-eenheden van groot naar klein zijn:  km - hm - dam - m - dm - cm - mm.

Wat kost de vis hiernaast ongeveer. De afmetingen ervan druk je uit in een lengte-eenheid.

  • Een volwassen man is ongeveer 1,80 meter lang.
  • Een tankwagen vervoert liter olijfolie van Italië naar Nederland. Figuur 1: lengtematen     De stapgrootte tussen de eenheden van lengte is een factor

Oppervlakte

Dat kun je ook wel zien aan het feit dat er geen kwadraat bij de eenheid staat. Je ziet ook dat 1 are een gebied is van 10 bij 10 meter. Bijvoorbeeld de oppervlakte van de vijver in de tuin is 4 vierkante meter. Theorie: Meten Ga terug Voorvoegsels Lengte en eenheden Oppervlakte en eenheden Inhoud en eenheden 1 Inhoud en eenheden 2 Gewicht en eenheden 1 Gewicht en eenheden 2 Tijd en eenheden Computers en eenheden Snelheid en eenheden Symbolenlijst.

Je hebt gemeten dat een afstand gelijk is aan 20 kilometer er passen twintig stukken van een kilometer in maar je wilt graag weten hoeveel stukjes van een meter daar dan in gaan. Een liter olijfolie weegt gram.

Elke stap van groot-naar-klein is keer en van klein-naar-groot is delen door De tabellen 1 en 2 zijn daar voorbeelden van. Een volwassen man is ongeveer 1,80 meter lang. Bijvoorbeeld de oppervlakte van de vijver in de tuin is 4 vierkante meter. Volg weer de groene pijl om beide schalen met elkaar te vergelijken. Voorbeeld 3.

H2. Rekenen met lengte-eenheden

Eenheden in het kwadraat. Van beneden naar boven deel je door Het goede nieuws is:.

Dat geeft  dm 2 makkie De afmetingen van een tv wordt uitgedrukt in het aantal inches tussen de linker- en de rechterbovenhoek? Hoeveel liter is dat. De bekendste standaardmaat voor de oppervlakte is de vierkante meter.

Als je de komma 3 maar links doet krijg je 0, Onthouden is meestal makkelijk met een ezelsbruggetje.

H3. Rekenen met oppervlakte-eenheden

Schema 1 laat zien hoe de lengte-eenheden zijn te rangschikken: de stapgrootte is een factor Een volwassen vrouw is gemiddeld 10 centimeter korter. Je hebt gemeten dat een afstand gelijk is aan 20 kilometer er passen twintig stukken van een kilometer in maar je wilt graag weten hoeveel stukjes van een meter daar dan in gaan. Die blauwe are-schaal is gewoon één plaats per eenheid.

De tabel laat zien dat een oppervlakte van 1 m 2 overeenkomt met de oppervlakte van een vierkant met zijden van 1 m bij 1 m. Geen vuiltje aan de lucht Van cm 3 naar dm 3 is 1 eenheid, en dan gaat het steeds om inhouden.

Het aantal te nemen stappen hangt af van het voorvoegsel. Hoeveel Cinderella's kunnen er maximaal met de beschikbare ingredinten gemaakt worden? Dat komt eigenlijk alleen bij meters voor, mm cm dm m km a ha, dus 3 kommaplaatsen. Een tankwagen vervoert liter olijfolie van Itali naar Nederland.

Weet jij het antwoord?

Immers je gaat 4 stappen in de tabel naar rechts van hecto naar centi dus de komma verschuift 4 plaatsen naar rechts. Grammen, Liters, noem maar op. De stapgrootte tussen de eenheden van lengte is een factor

Een voetbalveld met een breedte van 60 meter en een lengte van meter, reken je met de stapgrootte. Bij het omrekenen van eenheden, heeft een oppervlakte van 6. De tabellen 1 en 2 zijn daar voorbeelden van. Welk van de volgende inhouden is het grootst.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
26.11.2020 06:44 Ayça:
De lengte-eenheden op de trap, zie figuur 1, zijn ook in een tabel weer te geven.

22.11.2020 19:56 Lauran:
Je hebt gemeten dat een afstand gelijk is aan 20 kilometer er passen twintig stukken van een kilometer in maar je wilt graag weten hoeveel stukjes van een meter daar dan in gaan.