Vergeten uit te checken ov chipkaart ns

Datum van publicatie: 11.01.2021

Zo kun je controleren of je in- en uitgecheckt ben, en hoeveel je reis gekost heeft. Je kunt verder dezelfde stappen ondernemen als in het bovenstaande kopje staat aangegeven. Ik ben vergeten uit te checken.

Dit overzicht kun je ook opvragen als je een anonieme kaart hebt. Dat is belangrijk, want anders check je per ongeluk pas in aan het einde van je reis, en check je vervolgens nooit meer uit — weg geld.

Dien de aanvraag in binnen 6 maanden. Lees ook: Vervoerders strijken miljoenen op via ov-chip. Dit kan vanaf 24 uur na je reis via je Mijn NS account of via een online formulier. Twitter Antwoord binnen 15 minuten. Dit kan via - op werkdagen van 8.

Zit je al in de trein. Overslaan en naar de algemene inhoud gaan. Dit is een artikel uitgecheckt en aangepast door de redactie op 12 april.

Dan kun je jouw uitcheck corrigeren via uitcheckgemist. Dien jouw aanvraag binnen 6 maanden na reisdatum in!

Naar de homepage reist met je mee. Bijvoorbeeld omdat het poortje het niet deed of je het vergeten bent?
  • Je kan geen aanvraag indienen als je bent vergeten uit te checken bij de NS, de langere reistijd al van tevoren bekend was of er sprake is van overmacht, zoals een landelijke stroomstoring.
  • Het wordt dus niet overgeschreven op jouw bankrekening.

Je kunt verder dezelfde stappen ondernemen als in het bovenstaande kopje staat aangegeven. Het ging me te snel, hoe check ik het achteraf? Als je niet uitcheckt met jouw NS-Business Card, betaal je het correctietarief. Vul dan het digitale formulier in. Het kan zijn dat het OV-bedrijf de informatie nog niet heeft aangeleverd.

Wat te doen als je vergeet IN te checken. Lees ook: Vervoerders strijken miljoenen op via ov-chip.

  • Als je niet uitcheckt, betaal je automatisch het zogenaamde instaptarief. Heb je met een NS gereisd?
  • Wanneer je vervolgens uitcheckt, wordt dit instaptarief teruggestort, en de kosten voor de gemaakte reis van de kaart van je saldo afgehaald.

Dat is belangri. Bij de NS kan je helaas niet zo eenvoudig als bij andere vervoerders het te veel afgeschreven bedrag van je OV-chipkaart saldo terugclaimen. Dan heb je teveel betaald. Vergeten uit te vergeten uit te checken ov chipkaart ns OV-chipkaart Wanneer je vergeet uit te checken met je OV-chipkaart verlies je het zogenaamde instaptarief. Dit kan vanaf 24 uur na je reis via je Mijn NS account of via een online formulier?

Snel je geld terugvragen

Als je meer dan 3 keer per half jaar een uitcheck bij een andere vervoerder hebt gemist, informeer dan bij betreffende vervoerder zelf. Het is dan ook belangrijk dat de treinen op tijd rijden. Wat te doen als je vergeet IN te checken.

Dus schroom niet om dit te doen, want treinreizen is niet goedkoop. In de spits zitten de treinen dan ook barstens vol. Voor elke vervoerder kan je je geld terugvragen op uitcheckgemist. Uitbetaling Wanneer je via Mijn Vergeten uit te checken ov chipkaart ns een aanvraag indient. Voor teruggave van het te veel afgeschreven saldo bij de NS moet je bellen naar de NS klantenservice.

De makkelijkste manier om je geld terug te vragen is via je Mijn NS account!

Vul je OV-chipkaartgegevens in

Wil je weten hoeveel jij kunt besparen? Op deze site kan je met je chipkaartnummer zien op welke ritten je niet hebt uitgecheckt. Allereerst leggen we aan je uit waarom je extra geld kwijt bent wanneer je vergeet uit te checken. Print sluiten. Heb je niet uitgecheckt?

Doe dit wel aan de uitcheckzijde van het poortje? Het gebeurt iedereen wel eens: vergeten uit te checken. Het overzicht vind je hier. Gemiste check-uit niet zichtbaar. De hoogte hiervan is afhankelijk van het abonnement waarmee je reist. Kaarthouders kunnen tot 6 maanden na reisdatum een vergeten check uit claimen.

Heb je een NS account, dan kan je via 'Mijn Reishistorie' je geld terugvragen.

Ken je onze app al? Ben je vergeten uit te checken, dan kun je tot 6 uur na jouw incheck nog uitchecken bij een paaltje of poortje van NS. Als je niet uitcheckt, betaal je automatisch het zogenaamde instaptarief.

Het verschil tussen het correctietarief en de daadwerkelijke ritprijs wordt dan gecorrigeerd op inkoopprijs in het engels eerstvolgende factuur. Daar kunnen we weinig in betekenen, maar we kunnen je wel duidelijk vertellen welke stappen je moet ondernemen om je geld in zo'n geval terug te krijgen. Gratis aangemeld bij NS extra?

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
14.01.2021 02:50 Isaak:
Voor teruggave van het te veel afgeschreven saldo bij de NS moet je bellen naar de NS klantenservice.

20.01.2021 00:21 Sunil:
Je hebt een kopie van je ticket nodig, je geplande vertrektijd, je vertrek en aankomststation, je vertragingstijd, je adresgegevens en je IBAN. Download Dyme.