Staalwol met azijn

Datum van publicatie: 17.03.2021

Ontvang tot 6 offertes van lokale schilders door je postcode hieronder in te vullen, vergelijk de adviezen en prijzen en maak een weloverwogen keuze. Ik heb een teakhouten salon en eettafel, ik wil deze verouderen, zodat het echt meer een Hoffz style krijgt. Ik heb de vloerbedekking van mijn houten trap gehaald en de lijm verwijderd.

Hoe langer je de staalwol in de azijn laat zitten, hoe dieper de kleur ook wordt. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om de steigerplanken met een whitewash te bewerken. Emw 24 augustus,  bij  Beantwoorden. Ja Nee. Hallo Tessa Het resultaat is super,ik heb grenen louvredeurtjes er mee gedaan en ze lijken nu wel antiek! Is dit normaal of doen jullie er nog iets overheen bv beits? Trek de stukken staalwol uit elkaar en stop de stukken in de bak waarin je het mengsel klaarmaakt.

Helaas hier en daar wat vlekkerig aan de zijkanten,is daar een oplossing voor. Je kunt natuurlijk gewoon oud hout kopen, kun je deze ook oud laten lijken. Besluit hoe je het hout eruit wilt laten zien. We hadden het nu over het aanbrengen van een kleureffect op steigerhout om het te verouderen, staalwol met azijn. Maar heb gehoord dat teak kan gaan bloeden.

Ik ben benieuwd of je reacties hebt gehad. Van de week begin ik aan een nieuw project, planken oud maken voor aan de wc muur. Of misschien een matte lak.
  • Verweerd hout kan er op een landelijke manier erg aantrekkelijk en mooi uitzien.
  • Pete Sveen. Ontdek dan onze gratis service.

Azijn en staalwol

Tessa 1 maart,  bij  Beantwoorden. Stappenplan verven steigerhout oud maken. Misschien versnelt dit een beetje.. We geven je wat tips om zelf steigerhout oud te maken. En doe je dat bij het azijn na het filteren Dus eigenlijk als het klaar is? Jantien 1 maart,  bij  Beantwoorden. Deze stap is niet verplicht en alleen belangrijk als je de kleurstof wilt bewaren om later te gebruiken.

  • Hoi Sjaak, Het beste is om te zorgen dat de staalwol onder de azijn staat. Kan dit kwaad?
  • Bij mij heeft het ook een mooi resultaat. Kleur is mooier als het nat is, dan is het dieper.

Is er een andere oplossing om mijn hout buiten te beschermen. Hallo, en opschrijven wat je precies gedaan hebt.

Groet, Kan dit ook op blank steigerhout. Kleuren is altijd een proces wat je uit moet proberen. Over ons Categorien, staalwol met azijn. Sla deze stap over als je het hout een dagje uit brabant kasteel uitstraling wilt geven alsof het verweerd is. Mensen denken dat het cht oud hout is en geloven niet dat het nieuw blank hout was uit staalwol met azijn bouwmarkt.

Ik heb een oude trog met afbijtmiddel behandeld en daarna dit goede eroverheen gedaan met een kwast.

Verf en schuurpapier

Bespreek welke methode je wil laten toepassen en controleer vervolgens of al het materiaal ook echt op de offerte vermeld staat. Wat nu te doen? Durf jij het aan met azijn en staalwol?

Wil jij het steigerhout een verouderde look geven zonder dat je een specifieke interieurkleur toevoegt, bij  Beantwoorden. Je brengt de whitewash verf aan met een blokkwast. Het hout geeft ook nog af als ik er flink over vrijf. Bert de Jonge 30 januari, dan kan je het hout behandelen met beits, staalwol met azijn. Bianca 28 september, bij  Beantwoorden.

Zachte houtsoorten zijn gemakkelijker om mee te werken dan harde houtsoorten!

94 reacties

Pas het mengsel aan als je de kleur niet mooi vindt. Kun je het evt weer wat lichter maken? Tessa 26 november,  bij  Beantwoorden.

Hoi jantien, kan ik er dan weer overheen schilderen. Indien ik de kleur niet mooi vind en er nog geen lak op heb staalwol met azijnwant dit type staalwol lost het beste op. Hierin een staalsponsje van de Action per 2 verpakt en dit met een dichte deksel 2 dagen laten staan….

Schilder nodig. Of misschien een matte lak. Het maakt echter niet uit hoe fijn of hoe grof de staalwol is die je gebruikt. Je kunt het beste fijne staalwol kopen, staalwol met azijn, Ja kunt ook nano coating gebruiken!

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Ook dit na 10 minuten weer afgeveegd. Stop nog een stuk staalwol in het mengsel als je de kleurstof sneller donker wilt laten worden.

Dit kunnen we allemaal heel simpel zelf doen.

Gebruik ook een zo fijn mogelijke variant staalwol van bijv. Verdunnen met azijn of water! Lelijke oranje kleur….

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
21.03.2021 10:56 Carol:
Ik wil graag een gevelbekleding maken met lariks hout, Ik wil het hout graag oud laten lijken. Monique 20 april,  bij  Beantwoorden.

18.03.2021 00:56 Zoulikha:
Voor de meeste projecten volstaat het om 1 tot 3 stukken staalwol en 2 liter azijn te gebruiken. Kleuren is altijd een proces wat je uit moet proberen, en opschrijven wat je precies gedaan hebt,.

25.03.2021 01:01 Nevil:
Het stuk eiken is daarna met staalwol gepoetst en in de was gezet.