Klein insect met lange staart

Datum van publicatie: 12.01.2021

In rustende toestand liggen de vleugels van de vlieg nagenoeg evenwijdig over elkaar. Wollige dopluis — Wollige dopluizen zijn ca 5 mm groot en ca 5 mm lang.

Vaak hebben ze een zeer smal en lang achterlijf. De poten en buisjes aan het achterlijf hebben zwarte puntjes. Jeneverbesmineermot — De groene delen van de aangetaste planten worden gemineerd door een groen rupsje, het loof wordt bruin en vallen af. De tripsen zuigen bij voorkeur aan bloemknoppen en groeipunten, maar komen ook voor op de bladeren.

Sluipwesp Stenarella domator. De kleur varieert van geel tot donkergroen, bijna zwart. Het blijkt vaak dat de plaag jaar op jaar in dezelfde bomen voorkomt.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Onderstaande sluipwesp behoort waarschijnlijk ook tot het geslacht Gelis. Gamma-uil kool - De volwassen klein insect met lange staart heeft grijs tot grijsbruine vleugels met een witte vlek in de vorm van de Griekse letter gamma.

Hij is minder schadelijk dan roze appelluis en komt alleen in sommige jaren voor. De exacte soort is op basis van de foto niet te bepalen.

Een sluipwesp met een gele rand om de ogen en een lang achterlijf.
  • Het volwassen insect lijkt op de gewone vlieg en legt in juni een groot aantal eieren in de nabijheid van zwakke of zieke planten. Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis.
  • Topspinner — De topspinner is een vlinder uit de familie van bladrollers.

Genus Apechthis

Vleugels zitten opgevouwen onder de korte dekschilden en de twee tasters zijn ongeveer zo lang als de kop. Dit is bedoeld voor het evenwicht, sturing maar ook om uiting aan hun gemoedstoestand te geven. De vrouwelijke sluipwespen leggen hun eitjes in of op een prooi. Ritnaalden — Ritnaalden zijn de tot drie cm lange dunne, harde, geel tot donkergeel gekleurde of koperkleurige larven van de kniptor.

Sluipwesp Stenichneumon culpator vrouwtje. De kleur en de vorm van de eitjes zijn gelijk aan die van het grote koolwitje.

Aangetaste gewassen geven minder opbrengst. De mot is ongeveer 25 mm lang, scherpbegrensde dwarsband over de vleuge. De groene of zwarte larven zijn bedekt met witte wasdraadje. Koolmineervlieg - Op de onderste bladeren verschijnen witte tot doorschijnende mineergangen met verspreide vlekjes uitwerpselen. Een mannetje uit het geslacht Tromatobia!

Navigatiemenu

Dat is natuurlijk niet erg hygiënisch, bovendien kunnen sommige soorten ziektes overbrengen. Ze zijn donkergrijs van kleur. Schade ontstaat doordat de rups vreet aan de bloemblaadjes en deze samenspint.

Deze beschadigingen kunnen later leiden tot builenbrandaantasting. Dit kan per insect verschillen. Door dit zuigen drogen de cellen uit. Sluipwesp Gelis spec. De kevertjes vreten boorgaatjes in de wortel van het kiemende en dus kwetsbare bietenplantje.

Natuurlijke vijanden

Deze luis is ook zeer polyfaag heeft een groot aantal waardplanten. Schakel in dat geval een bestrijder in: hij kan insecten herkennen en ze voor je uitroeien. Jonge bomen kunnen in de groei worden geremd. De vlooien zijn mm groot, groengeel met rode ogen.

  • Ovenvisjes zijn vleugelloze insecten die tot de franjestaarten behoren.
  • Graanluizen — Als in een vroeg stadium grote aantallen graanluzien voorkomen, dan kan er opbengstderving plaatsvinden door zuigschade.
  • Ligustertrips — Ligustertips is een klein insect van mm lang..
  • Topspinner — De topspinner is een vlinder uit de familie van bladrollers.

Houtaantastende insecten steken niet, worden bruin en verschrompelen. Tabakswittevlieg mooie engelse teksten over bloemen een  tropische wittevliegsoort die sinds in kassen in ons land wordt gevonden. Het zijn voornamelijk sluipwespen die een legboor hebben. In mei worden de bladtoppen gemineerd.

De vlekken zwellen later op blaasmijnenmaar hun larven vreten wel houten constructies in je woning of bedrijfspand kapot, klein insect met lange staart. Door een was-achtige afscheiding klein insect met lange staart bij oudere exemplaren helderwitte dwarsbanden op het achterlijf! Het kan soms wel een half uur duren, voordat de wesp de legboor diep genoeg geboord heeft om bij de larven te komen!

De volwassen koolwittevliegen hebben vier grijs-zwarte vlekken op de vleugels en zijn bedekt met een wasachtig wit poeder. Nerfmineervlieg - sla - tomaat - Mineervliegen komen in veel planten voor.

Schade ontstaat doordat de rups vreet aan de bloemblaadjes en deze samenspint. Het volwassen insect lijkt op de gewone vlieg en legt in juni een groot aantal eieren in de nabijheid van zwakke of zieke planten. Ze parasiteren onder andere op poppen van dagvlinders. De stinkende kortschildkever komt regelmatig voor in tuinen vanwege de vele schuilplaatsen.

Dat is natuurlijk niet erg hyginisch, bovendien kunnen sommige soorten ziektes overbrengen. De bladeren rollen daardoor op. Bij zware aantasting zijn ze egaal lichtrood gekleurd.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
16.01.2021 13:11 Lindey:
Het is in ieder geval een fraaie wesp gele strepen rond de ogen en rood en geel op de poten en het achterlijf.

15.01.2021 12:15 Reinardus:
De staalblauwe, metaalkleurige kever van 5 - 7 mm vreet onregelmatige gaatjes in het blad.