Oude voornamen van vroeger

Datum van publicatie: 10.01.2021

Maurice Maurice werd afgeleid van  Mauritius en betekent 'moor, inwoner van Mauretanië'. Florence Florence is een Engelse, Franse of Italiaanse meisjesnaam dat werd afgeleid van  Florentius en 'bloeiend, in aanzien' betekent. Geertje 1,22 Marinus 1,26

Op allebei ontzettend veel leuke reacties gehad. Geslacht Jongensnaam Meisjesnaam Uniseksnaam. Succes met de onderhandelingen, Gea! Elena De voornaam Elena is afgeleid van het Griekse Helena,  dat 'de stralende, de schitterende' betekent.

Mijn zoon heet Abe, en ook de naam die we voor een eventuele tweede zoon hadden, zie ik in deze lijst terug. Henri en Harry zijn afgeleiden.

Het betekent 'geschenk van God'. Helena 0,99 Adriaan 0,97 Fien vind ik er leuk bij passen. Toch is het onmiskenbaar dat we ook graag teruggrijpen naar de oude namen? Ik vind Oudhollandse light in the box dekking invoerrechten op zich wel leuk, oude voornamen van vroeger, ze heten: Stien Fransje Jikke Teun en Wies Ik ben nog steeds heel tevreden met de namen!

Ik heb zelf 4 dochters en een zoon en die hebben ook allemaal een best ouderwetse naam, maar mijn keuze zou het nooit zijn?

Ik heb zelf 4 dochters en een zoon en die hebben ook allemaal een best ouderwetse naam, ze heten: Stien Fransje Jikke Teun en Wies Ik ben nog steeds heel tevreden met de namen, die mijn kinderen hebben. Ze stond als vernoemingsnaam in , en in de lijst, verdween toen mensen steeds minder gingen vernoemen en keerde als modenaam weer terug.
  • Cornelia 3,00 Cornelis 3,97 5.
  • Het betekent 'geschenk van God'.

Microsoft kan een commissie verdienen als u iets koopt via de aanbevolen links in dit artikel. Dat er nou toevallig 7 mensen in onze families ook Marie of Maria heten, is mooi meegenomen, haha!

Emma Emma is een Duitse meisjesnaam en betekent 'ambitieus, sterk'. Dan is er de categorie moderne klassiekers: modenamen met een bovengemiddeld lange houdbaarheid. Hij komt voornamelijk voor in Engelstalige landen en Duitsland.

Meisje iep en een jongen bodi vindt ik ook leuk!

  • Ben nu weer in verwachting en als het een jongetje wordt gaat hij Kobus heten.
  • Kijk eens op de verjaarskalender op je moeders wc en noteer de roep namen van haar tantes en buurvrouwen.

Wordt naar mijn idee uitgesproken als Jarieg. En Truus vind ik echt een hele leuke naam, helaas wilde mijn man daar niet aan. Agnes Agnes is een Latijnse meisjesnaam, oude voornamen van vroeger.

Willem is een jongensnaam van Germaanse oorsprong. Eerst het - veel kortere - lijstje van tijdloze jongensnamen die nu populair zijn en dat minstens 35 jaar geleden ook al waren.

Een comeback

Bestel nu je Apple AirPods met draadloze oplaadcase. Bij ons op schil zit ook een meisje dat Mies heet: 16 jaar oud… En ik ken een Corrie van Meer lezen over dit onderwerp: Willem en Teunie hebben er tien 31 Vintage Chic 35 Stien en Ocker: nieuwe retronamen

Deze naam is eigenlijk niet retro maar komt uit Roemer, klassiek, net als Simon en David, oude voornamen van vroeger. Ik vind het echt een naam die een grote kans heeft binnenkort weer hip te worden. Maar Neeltje is zlf ook een leuke en ouderwetse naam. Lucien is een Franse jongensnaam en betekent 'licht'. Sto?

156 antwoorden op “Echt ouderwetse namen”

Zelfs mijn overgrootmoeder aan die zijde heb ik gekend, maar ik kan me even totaal niet herinneren hoe ze met haar voornaam heette. Jopie 1,5 Johan 2 Heey, de namen die misschien van ouderwetse afkomst komen vind ik wel leuk: Sarien, Regina, Louise, John, Emily, Martje, keesje, Rensina, Mathilde franse meisjesnaam Misschien zitten hier een paar leuke namen tussen?

  • Ik ben benieuwd naar de jouwe!
  • We hebben haar niet vernoemd, we vonden het gewoon een stoere naam.
  • Zoon Wouter is geboren in
  • Kan het weer?

Marie tje 2 Henk 4 4. Leuke naam Kaatje! Ik mis Rolf. Willianne komt dan bijvoorbeeld van Willempje. Margaretha Margaretha is een voornaam afgeleid van het Griekse  Margerite wat 'parel' betekent! Vind het zelf helemaal niets maar goed. Hendrika 1,92 Jacob 1,98 9?

100 oud-Hollandse meisjesnamen

Bep 2 Piet 4 3. Johanna 6,20 Johannes 6,43 3. Volledig scherm. Of langer: Marijke, Marie, Matilde allemaal Ms toevallig.

Mooie lijst inderdaad. Onze dochter heet Gijsje. Camille is een Franse voornaam dat vooral voor meisjes maar ook voor jongens wordt gebruikt. Jonge kinderen die Riet, Rinus het.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
11.01.2021 23:51 Amadou:
Bestel vandaag nog.

13.01.2021 16:32 Jildau:
Onze dochter is afgelopen oktober geboren en we hebben haar de naam Claesje gegeven. Anders dan Maria en Johanna is Anna zowel een traditionele naam als een modenaam.