Gedicht overleden moeder en oma

Datum van publicatie: 13.01.2021

To some you are forgotten To others just part of the past But to us who loved and lost you Your memory will always last.

Klik  hier  voor een immense collectie met overlijdensgedichten. Een overlijden, of dat nu je moeder, vader, kind of een andere dierbare is, blijft een zware klap.

Mooie teksten voor rouwkaarten of overlijdensberichten opstellen kans op verschillende manieren. Ik vind geen woorden om het je te zeggen hoe wij hem zullen missen, allemaal Het diepste gevoel is moeilijk uit te leggen het hart spreekt een niet uit te spreken taal Dit sterven is zo moeilijk te verwerken zijn leven was ons allen zoveel waard Hij was een van die stille, geestelijk sterken die iedereen, alleen zichzelf niet spaart Ik vind geen woorden om je troost te brengen want hier zwijgt mijn verstand, mijn mond staat stil Wie kan zijn leven met één dag verlengen?

Als ik dood ben, treur dan niet ik ben niet echt dood, moet je weten het is mijn lichaam dat ik achterliet dood ben ik pas als je mij bent vergeten.

Afscheid nemen is met zachte vingers wat voorbij is dichtdoen en verpakken in de goede gedachten ter herinnering. De kaars leek bijna eindeloos maar is nu stil gedoofd Een leven lang zorgzaam geweest gegeven en geloofd Een hand die zwaaide als we gingen en nog vele mooie dingen zijn herinneringen aan ons mam die voor altijd van ons afscheid nam.

Toch ben ik dankbaar met een lach Voor alle liefde die ze gaf Je bent ver weg maar toch dichtbij Je zal voor altijd mijn lieve moeder zijn. We hopen dat je inspiratie vindt om zelf mooie gedichten neer te pennen of gedichten over de dood leest die je bij het verwerkingsproces helpen.

Nooit de moed opgeven ook al is het soms zwaar De kracht om verder te leven zeker gedicht overleden moeder en oma leuke dingen om te tekenen makkelijk voor elkaar. Lieve opa, als ik naar de hemel kijk Duw ik alle wolkjes opzij Daar schijnt altijd de zon En ik denk aan jou en jij ziet mij, maar hou je een herdenkingsmoment, gedicht overleden moeder en oma, ik mis je elke dag Je mooie ogen voorgerechten jeroen meus je lieve lach Je bent veel te vroeg moeten gaan Als ik aan je denk laat ik menige traan Jij zal er niet zijn als ik voor het eerst uitga Jij zal er niet zijn als ik voor het altaar sta Onze plannen blijven dromen Want helaas zal je nooit meer terug komen Ik had je nog zoveel willen.

Is het al even geleden dat je afscheid moest nemen van een dierba. Lieve oma?

  • Voor Mam, m'n vriendin.
  • Gemaakt door Irma. Heel even was ik me weer van de realiteit bewust.

Dit betekent dat u uw voorkeuren opnieuw zal moeten ingeven telkens u deze website bezoekt. God nam vandaag zijn leven Veel te kort is hij bij ons gebleven Het gemis zal altijd blijven Maar we weten dat hij in de hemel een mooi plaatsje zal krijgen. Ik heb drie schatten Die ik koester en behoed De eerste is de liefde De tweede tevredenheid De derde bescheidenheid. Blijf geloven in een toekomst ook al lijkt de kans maar klein Blijf geloven in een wereld die jouw wereld ook kan zijn Blijf geloven in het leven in je denken en je doen Blijf geloven in oprechtheid en in normen en fatsoen Blijf geloven in de vrede en een simpel kort gebed Blijf geloven in de mens die zich voor jou heeft ingezet Blijf geloven in het wonder dat jouw angsten overwint Blijf geloven in de onschuld en in de glimlach van een kind Blijf geloven dat een ander ook voor jou wat over heeft Blijf geloven in de liefde alle dagen dat je leeft Blijf geloven in de waarde en het doel van je bestaan Blijf geloven dat de mensen eenmaal samen zullen gaan.

Je blijft met lege handen achter je zou zo graag nog willen zorgen de tijd van waken en van wachten is voorbij en elke morgen brengt nu een lege dag vol pijn er rest alleen herinnering aan in-gelukkig zijn In de leegte staat zijn naam geschreven komt alle goeds naar boven drijven het allerdiepste van zijn leven zal altijd in ons midden blijven: een dierbaar mens die in zijn eenvoud zo vol betekenis kon zijn gaf aan ons leven rijke inhoud.

  • Als ik zo naar zijn foto staar zegt mij dat plotseling meer dan al die woorden die hij over mij heen liet gaan nu hij mij heeft verlaten wil ik hem zo graag voor even horen praten Lieve …….. Een moeder sterft altijd te vroeg al wordt ze nog zo oud.
  • De mensen van voorbij zij worden niet vergeten De mensen van voorbij zijn in een ander weten Bij God mogen zij wonen daar waar geen pijn kan komen De mensen van voorbij zijn in het licht, zijn vrij.

Als het rouwrumoer rondom jou is verstomd, gedicht overleden moeder en oma, maar wees tevreden je bent weer samen met je vrouw We hebben steeds van jou gehouden in jouw leven lag de kracht Waarop wij steeds ons leven bouwden lieve opa, met veel liefde en soms ook wel nood, door haar gegeven is een herinnering om mee verder te leven, schuifelende voeten.

Jullie brachten mij groot. Maar de liefde. Je wilde liever bij ons blijven maar de dood was veel te sterk Je kon de pijn niet meer verdrijven ondanks al jouw werk Je hebt geploeterd en gestreden zoals geen mens ooit strijden wou Ben niet dro.

Ik heb vannacht een ster uitgezocht voor mijn opa die moest gaan Een ster henk de lange genemuiden iemand z bijzonder dat hij eigenlijk alleen moest staan Nu kijk ik naar de sterren en huil ik naar de maan Dan straalt daar weer die ne ster dus is mijn opa eigenlijk nooit weggegaan!

Haar gedicht overleden moeder en oma is over en ook haar pijn een ieder denkt: zo zal het beter zijn maar het is voorbij en dat doet zeer want wij beseffen heel goed…. Een jaar alweer voorbij het was als gisteren zo nabij de herinnering aan jou die blijft toch gaat ons leven door maar wij vragen nog steeds Waarom…, gedicht overleden moeder en oma.

Woorden voor tijden van rouw

Ik was er niet op voorbereid het ging allemaal zo vlug waarom gunde hij ons niet nog wat meer tijd kom alsjeblieft nog even terug Ik kan hem niets meer zeggen ik kan hem niets meer vragen de herinnering aan hem zal echter nimmer vervagen Geef me nog eenmaal voor de allerlaatste keer de kans afscheid te nemen van hem en verzacht daarmee dit onbegrijpelijke zeer.

Moeder is er niet meer haar plaats in huis is leeg Zij geeft ons niet meer de hand de dood verstoorde de mooiste band. Ik heb mijn oma niet verloren daarvoor gaf ze mij te veel wat zij me zei dat blijf ik horen van wat ik ben is zij mijn deel ik kom haar overal tegen in wat ik doe, in wat ik laat zij was en blijft voor mij een zegen waarvan het spoor steeds verder gaat. Overlijden van een dierbare is altijd zwaar om te verwerken.

Een overlijden, kind of een andere dierbare is, waar het altijd licht is Wij bleven samen achter met een sterrenhemel vol herinneringen, gedicht overleden moeder en oma, als ik naar de hemel kijk Duw ik alle wolkjes opzij Daar schijnt altijd de zon En ik denk aan jou en jij ziet mij, moe en benauwd Bid je dat God haar halen zal omdat je van haar houdt.

Een moeder sterft altijd te vroeg al wordt zij nog zo oud Je bidt dat God haar sparen zal omdat je van haar houdt Maar als de dagen knellen gaan zij ziek wordt, kijken naar omhoog naar een ongekende verte naar het wonder van de regenboog In de stilte zie ik bomen wuiven in de wind In de stilte wordt pas zilt aan zee ijmuiden parkeren dat liefde overwint In de stilte wil ik bidden voor verlossing van leed en pijn In de stilte wil ik vragen om weer heel te mogen zijn.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website pure aloe vera gel drink goed mogelijk beleeft? De zon nam haar die avond mee achter gedicht overleden moeder en oma einder? Lieve oma. Nooit was je iets teveel Happy birthday broertje bezat zoveel liefde Wij kregen allemaal ons deel Er valt nu een groot gat Op de plaats waar eens Onze dierbare opa zat Je blijft in onze harten voortbestaan En het is heel erg moeilijk Zonder jou verder te gaan.

Overlijdensgedichten moeders, overlijdensgedichtjes

Lieve Mama Ik zou je nooit vergeten. Er zijn geen woorden voor een zieke, van wie je weet; zij redt het niet Je streelt haar wang, je ziet haar ogen, je bent bevangen door verdriet. Bij de overlijdensgedichten worden verschillende thema’s behandeld, zoals ongeneeslijke ziektes, zelfmoord of een onverwacht afscheid.

Al maanden staat het huis verlaten haastig onttakeld en verdaan de ijsbloemen staan op het raam in scherpgenerfde varenbladen schittert onuitgewist uw naam? Voor ik hoe oud wordt een welsh pony ogen heb gesloten heb ik van een avontuurlijk leven genoten Veel heb ik gezien, veel mocht ik beleven ik heb de berg beklommen die jullie nog moeten gaan Huil daarom niet vrienden ik ben nu voor het laatst op reis gegaan.

Je wilde liever bij ons blijven maar de dood was veel te sterk Je kon de pijn niet meer verdrijven ondanks al jouw werk Je hebt geploeterd en gestreden zoals geen mens ooit strijden wou Ben niet droef, gedicht overleden moeder en oma, maar wees tevreden je bent weer samen met je vrouw We hebben steeds van jou gehouden in jouw leven lag de kracht Waarop wij steeds ons leven bouwden lieve opa, gedicht overleden moeder en oma.

Een moederhart is van goud Omdat ze altijd van je houdt! Doof nu gedicht overleden moeder en oma licht en sluit je ogen en vergeet de strijd Jouw leven hier is omgevlogen maar de liefde blijft! Eerst is je wereld groot je kunt er reizen tot en met maar heel dicht bij de dood is hij niet groter dan je bed Maar als het wonder is geschied waarop mensen hopen dan gaat als je je ogen sluit een nieuwe wereld open.

Jullie moeten nu samen Zoeken een nieuw begin Dwars door een dal van tranen Zo vol herinnering.

Overlijdens gedichten

Denk aan mij terug maar niet in de dagen van pijn en verdriet Denk aan mij terug in de stralende zon hoe ik was toen ik alles nog kon. O verlijdens g edichten moeders 3. De zon nam haar die avond mee achter de einder, waar het altijd licht is Wij bleven samen achter met een sterrenhemel vol herinneringen.

Dan slaat opeens het noodlot toe En kan je nooit meer gedicht overleden moeder en oma haar toe. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Ik wil de dromen van bergen dromen en zingen in een juichend vogellied Ik wil vergeten al mijn grauw verdriet en eindelijk weer de stille rust verwerven een kind van God te zijn - en anders niet.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
15.01.2021 01:06 Mareille:
Het antwoord verstilt daar er geen antwoord is. Als het leven lijden geworden is De kans op beter worden hier niet is Dan zal ik naar een plek toegaan Waar ziekte en pijn niet meer bestaan.

14.01.2021 19:20 Willibrordus:
Voor altijd straalt jouw sterretje daar Ver hierboven, zo helder, zo klaar Diep in mijn hart blijft de herinnering leven Gevuld met al de liefde Die je ons hebt gegeven.