Hoe maak je slijm met lijm scheerschuim en wasmiddel

Datum van publicatie: 20.11.2020

Slijm maken met wasmiddel is een goed alternatief voor wanneer je geen borax in huis hebt, iedereen heeft wel wat wasmiddel in huis.

Roer het eerst door met een vork, als dat niet meer goed gaat is het tijd om met je handen te gaan kneden.

Doe de lijm in een kom. Roer het eerst door met een vork, als dat niet meer goed gaat is het tijd om met je handen te gaan kneden. Om af te ronden bevat het lijstje nog een aantal leuke ideeën voor jullie. Het doel van de vloeistof is juist om je slijm soepel te houden. Denk er aan dat je kom veilig moet zijn om in de microgolf te zetten.

Slijm met borax en lijm is het meest gebruikte recept om zelf slijm te maken en is in het algemeen ook de beste manier door de mooie vaste structuur dat het slijm krijgt. Je ziet al snel de materie klonteren en als je weer 5 ml lenzenvloeistof toevoegt, want nu dat we 4 prima recepten hebben om snel en makkelijk slijm te maken. Zoeken Zoek op deze trefwoorden. Pak dus vloeibaar wasmiddel met dezelfde kleur als je voedselkleurstof of pak vloeibaar wasmiddel zonder kleur, hoe maak je slijm met lijm scheerschuim en wasmiddel.

Maak je geen zorgen als het slijm nog wat te plakkerig is, wordt het dikker en dikker. Het leukste komt n.

Doe er wat water bij tijdens het spelen, dit voelt leuker aan.

Slijm maken met borax en lijm

Olie kan je toevoegen als het mengsel te korrelig wordt. De hoeveelheid kan je zelf kiezen, je kan later ook nog altijd meer toevoegen.

Wij raden je bovenstaande ingrediënten aan maar enkele van deze ingrediënten kunnen ook door andere vervangen worden en toch nog goed werken. Meng daarna nog eens. Dit werkt het beste met de manieren met borax, wasmiddel of lenzenvloeistof.

Speciaal voor personen die geen andere optie hebben bieden we je toch een recept aan om slijm blauw paarse vaste planten maken met tandpasta.

Deze slijm wordt ook wel flubber zeep of kneedbaar zeep genoemd. De ingredinten zijn makkelijk te verkrijgen en het maken zelf neemt ook maar enkele minuten in beslag. Als het mengsel te droog is voeg je nog wat water toe. Welk kind vindt dit niet leuk!

Slijm maken met lenzenvloeistof en lijm

Slijm kan je best in de koelkast bewaren. Kan natuurlijk in allerlei vormen. Als je dit doet kan je het slijm eerst platstrijken op een tafel en wat ijzerpoeder toevoegen. Mijn naam, e-mailadres en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

Speciaal voor personen die geen andere optie hebben bieden we je toch een recept aan om slijm te maken met tandpasta. Zelf vind ik de slijm gemaakt met lenzenvloeistof de fijnste, maar hier geldt ook: smaken verschillen!!. Het resultaat van dit recept is slijm dat voelt als een mengeling van slijm en klei. De ingredinten zijn makkelijk te verkrijgen en het maken zelf neemt ook maar enkele minuten iphone 6 scherm reparatie krimpen aan den ijssel beslag.

Wacht tot het gaat bruisen. Hoe lang je het slijm verwarmt kan je aanvoelen afhankelijk van je hoeveelheid en het effect van de vorige keer.

Ondersteunende navigatie

Als het slijm er mooi stevig uit ziet kan je het laten afkoelen. Lees meer. Zie mijn blogs: Klei maken en Verf maken van stoepkrijt en Zoutdeeg maken. Je kan altijd op één van volgende links klikken om direct naar een recept te gaan op deze pagina:.

Je kan dit blijven doen en steeds goed mengen tot het slijm zo magnetisch is als je maar wilt.

Eigenlijk kan je hetzelfde doen met welke kleuren dan ook, hoe maak je slijm met lijm scheerschuim en wasmiddel. Deze perfecte  recepten, zijn voor 1 portie slijm. Voor een aantal ideen met deze recepten kan je op volgende links klikken om naar een idee op deze pagina te gaan:.

Als je glitters wilt kan je ook glitterlijm kopen. Als je echter stilstaat zou je er in zakken. De vork is bedoeld om zo meteen alle verschillende ingredinten voor het superslijm te kunnen roeren in de kom? Experimenteren maar. Een ander klassiek recept om zelf slijm te maken dat zeker niet kan ontbreken in een lijstje van beste recepten is slijm met lenzenvloeistof en lijm.

Probeer ook eens met je vuist of je platte hand op de Oobleck te slaan. Om dit te maken volg je het gekozen recept hierboven uit het artikel. Zoals hieronder een ballon als het idee van juf Hilke.

Wanneer je in het slijm aan het kneden bent zal het slijm vast aanvoelen en kan je het vormen. Speciaal voor personen die geen andere optie hebben bieden we je toch een recept aan om slijm te maken met tandpasta. Zorg dat je de ingredinten goed leest.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: