Wanneer mag kind in autostoeltje

Datum van publicatie: 10.01.2021

Kinderen zwaarder dan 36 kg Bij fabrikanten van autokinderzitjes is er nog weinig aandacht voor het groeiende probleem van overgewicht bij jonge kinderen. Wacht met overstappen tot je kind zwaarder dan 13 kg is of wanneer het hoofdje boven het stoeltje uitkomt. Afhankelijk van het gewicht of de lengte van het kind is dat een babyzitje, peuterautostoel of een zittingverhoger stoelverhoger al dan niet met rugleuning.

Hierbij klik je een autostoel op een frame dat vastzit aan de Isofix-bevestigingspunten in de auto. Een advies voor de totale duur per dag is niet bekend, maar op het moment wordt als advies twee uur per dag aangehouden. Bij autostoelen binnen de oude regelgeving R44 kun je je kind tot 13 kg achteruit vervoeren. Als je kind met iemand anders meerijdt die geen autostoeltje heeft, dan mogen kinderen vanaf 3 jaar incidenteel achterin met de autogordel om worden vervoerd — zonder autostoeltje dus.

Gebruik zitverhogers zonder rugleuning alleen wanneer er af en toe een kind met je meerijdt in de auto. Bouwjaar voor geen verplichting voor autogordels Bouwjaar na verplicht autogordels op de plaats van bestuurder en alle zitplaatsen naast de bestuurder als die aan een portier grenzen Bouwjaar na op alle naar voren gerichte zitplaatsen moet  een autogordel aanwezig zijn, dus ook op de achterbank heeft een plaats geen autogordel, dan is dit geen zitplaats Bouwjaar na op zowel naar voren als naar achteren gerichte zitplaatsen moeten autogordels aanwezig zijn Let op Hoeft je voertuig op grond van zijn bouwjaar geen autogordels te hebben, dan mag je wel personen vervoeren.

Het beste autostoeltje.

U mag kinderen zowel voorin als achterin de auto vervoeren. Losse zittingverhogers zonder rugsteun volgens de Rnorm groep 2 en 3 zijn niet verboden, maar worden wel afgeraden.

Artikelen binnen Koopadvies Autostoeltje kopen: waar let je op? Kinderen raken snel oververhit. Deze indeling is duidelijker voor ouders, omdat kinderkledingmaten ook op basis van lengte zijn ingedeeld, wanneer mag kind in autostoeltje. Autostoel of reiswieg. Alles over prenataal onderzoek?

Door deze positie hebben het hoofd en de nek van je kind meer steun bij een frontale botsing.
  • De regelgeving voor het vervoer van kinderen in de auto geldt in alle landen van de Europese Unie EU. Voor iedere gewichtsgroep geldt ook een leeftijdsindicatie.
  • Hou als richtlijn aan dat het hoofd van je kind niet boven de rand van het stoeltje mag uitsteken. Deze indeling is duidelijker voor ouders, omdat kinderkledingmaten ook op basis van lengte zijn ingedeeld.

I-Size en ECE-R44

Het autostoeltje moet goedgekeurd zijn om te mogen worden gebruikt. Autostoeltjes bevestigen met Isofix Isofix is een internationaal gestandaardiseerd systeem voor de bevestiging van autostoeltjes.

Afhankelijk van het gewicht of de lengte van het kind is dat een babyzitje, peuterautostoel of een zittingverhoger stoelverhoger al dan niet met rugleuning. Lees ook:  Driekwart van de kinderen zit verkeerd in autostoeltje zo moet het! Is je kind groter dan 1. Dit geldt nog steeds in Regels in het buitenland In de meeste Europese landen gelden dezelfde regels omtrent autostoeltjes als in Nederland, maar er zijn uitzonderingen.

  • Kies liever niet voor een tweedehands autostoeltje. Ze zijn verbonden met de carrosserie van de auto.
  • Laat dan een andere goedgekeurde autogordel aanbrengen. Dit soort autostoeltjes zijn zitting- of autostoelverhogers waarin het kind rechtstreeks met de veiligheidsgordel wordt vastgezet.

Veilig besparen op je autostoeltje. De Consumentenbond moedigt deze ontwikkeling aan. Alle categorien Bekijk alle artikelen. Het is best even spannend: met je pasgeboren baby in de auto. Bromfiets: ook hier moeten kinderen onder de acht jaar een doelmatige en veilige zitplaats hebben met voldoende steun voor rug, wanneer mag kind in autostoeltje, handen en voeten.

Goedgekeurde autostoeltjes

Autostoelen vanaf 9 mnd. Voor stoeltjes met de Rnorm geldt dat groep 2 tot 25 kg en 3 vanaf 22 kg zo goed als altijd gecombineerd worden in 1 verstelbare autostoel.

Dat geldt voor zowel zitverhogers mét als zonder rugleuning.

Dit onderstel laat je achter in de auto: de babyautostoel klik je op dit onderstel als je instapt en je klikt het zitje er weer af als je uitstapt! Alles over prenataal onderzoek, wanneer mag kind in autostoeltje. Er zijn echter ook van dit soort autostoeltjes op de markt die wel oplossingen bieden met goede bescherming. Sommige i-Size-zitjes kunnen ook vastgemaakt worden met de autogordel. Veelgestelde vragen over autostoeltjes op social media. Koop je een tweedehands stoeltje, dan kun je ook kiezen voor een model volgens de Rnorm.

Text widget

Is een autostoeltje verplicht in het buitenland? Gebruik geen gordelverlenger bij een autokinderzitje. Babyautostoelen met een i-Size-keurmerk hebben een onderstel base dat via Isofix in de auto wordt vastgemaakt.

Het gebruik van een autostoeltje is in Nederland verplicht tot je kindje 1,35 meter is. Autostoeltjes zijn ingedeeld in gewichts- of lengtegroepen. Wij adviseren zo lang mogelijk, wanneer mag kind in autostoeltje. Lees ook:  Driekwart van de kinderen zit verkeerd in autostoeltje zo moet het. Moet mijn kind in de auto in een kinderzitje? Loopt bij jouw kind de gordel over de hals in plaats van over de schouder, dan is het verstandig om hem toch op een zittingverhoger te vervoeren totdat hij lang genoeg is om alleen de autogordel te gebruiken.

Alle autostoeltjes met Isofix zijn voorzien van grijphaken die je makkelijk kunt vastklikken aan nike dames trainingspak sale bevestigingspunten.

Hoofdnavigatie

Daarnaast moeten kinderen volgens de nieuwe regelgeving langer achteruit worden vervoerd dan voorheen. Korting op je babyuitzet. Dat is de veiligste plek. Bij sommige modellen moet je per zitje een ander frame aanschaffen, terwijl bij andere modellen het frame voor zowel baby- als peuterautostoelen geschikt is.

De autostoeltjes kunnen goedkeuring hebben voor n groep of meerdere groepen. Kinderen vanaf 1,35m en volwassenen moeten gebruik maken van de veiligheidsgordel. Deel deze pagina.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: